Saturday, March 28, 2009

2-tier Chocolate Cake

Ini kek hantaran untuk my cousin yang nikah hari ni. Gambar kek yang gelap/hitam ni diambil tanpa menggunakan flash dan yang bawah menggunakan flash. I suka gambar yang kat bawah tu sebab nampak 'appetizing' manakala yang gelap tu nampak 'rustic'..berkarat gitu. Walau macamana pun I dapat banyak feedback yang membina. Cousins dan makcik2 suruh bukak kedai..hihihi..macamlah aku ni bagus sangat. I even get a pat on the back from a stranger..tak ke 'encouraging' tu? Thank you everybody for the vote of confidence...






4 comments:

  1. Salam perkenalan, Sungguh menarik sekali, Chocolate rose tu buat dengan ganach ke, cantik kelopaknya semua. macam buant dengan fondant pulak.

    ReplyDelete
  2. salam sophie, it me again sue...
    Take abow lady coz yr cake n decorations is speechless. Clap clap clap.

    Salam n warmest rgds
    Sue

    ReplyDelete
  3. Apa khabar Mis...bukan ganache.. macam fondant jugak tapi bahannya cuma chocolate dan corn syrup aje..resepi ada kat bawah. Teknik membuatnya hanya gentel, picit dan tampal..100 peratus handmade..tak gunakan tools langsung.

    ReplyDelete
  4. Wa'alaikumussalam Sue..Thanks for dropping by again and thanks alot for the compliment..you made my day..muah..:)

    ReplyDelete